Neotam w diecie sportowej

Jest najsłodszym znanym obecnie słodzikiem. Pozbawiony jest kalorii. Jego wielkim atutem jest to, że nie zmienia smaku w trakcie gotowania i pieczenia. Można go również dodawać do alkoholi.
Algi – małe rośliny o milionach zdrowotnych właściwości
Osoby chcące zadbać o zdrowie i ładną sylwetkę powinny włączyć do swojej diety algi. Te niewielkie roślinki posiadają szereg właściwości, które korzystnie wpływają na nasz organizm.
Wielki wybór alg
W sklepach ze zdrową żywnością znajdziemy:
morszczyn;
kombu;
wakame;
nori;
chlorellę.
Każdy z wymienionych rodzajów alg charakteryzuje się nieco odmiennymi właściwościami.
Kiedy nie jest wskazane spożywanie alg?
Alg nie powinny spożywać osoby, u których stwierdzono nadciśnienie tętnicze. Wszystko przez zawarty w nich sód, który spożywany w nadmiarze podnosi ciśnienie. Uważać muszą także osoby cierpiące na nadczynność tarczycy. Algi są bowiem doskonałym źródłem jodu. Ostrożnie powinny podchodzić do nich również kobiety spodziewające się dziecka i te, które już urodziły i właśnie karmią piersią.