Istotne fakty o zaletach kapusty.
- 186 Views
- Redaktor jezyki-obce.pl
- 8 sierpnia 2019
- Porady od Size XL
Kapusta w gruncie rzeczy może być uważana za posiłek dość ciężki i tłusty. W bardzo wielu przypadkach to właśnie ona zostaje podawana gotowana razem z odrobiną mięsa. Chociaż czasem kapusta traktować można jako elementarny składnik surówek z majonezem. Jednak rzeczywistość jest zupełnie inna. Zdrowa kapusta to bardzo niska liczba kalorii a także zmniejszona ilość tłuszczu.
Warto już teraz przedstawić korzyści z jej spożywania. Zalety kapusty to na pewno to, że w swoim składzie ma bardzo wiele witamin z grupy A, B, C, E, K. Co ważne, oprócz tego to również bogate źródło wapnia, magnezu, żelaza oraz potasu. W problemach z trawieniem to właśnie kapusta służyć może jako najlepszy ,,lek’’ ponieważ jest niskokaloryczna. Dzięki niej można skutecznie ,,walczyć” ze zbyt dużym poziomem wody we własnym organizmie. Żadnego znaczenia nie ma odmiana kapusty, wszystkie w sobie mają te same zdrowotne właściwości.

- 4 stycznia 2021
Nawadnianie organizmu
- 9 października 2020
Aminokwasy budulec organizmu
- 7 sierpnia 2020
Mięśnie klatki piersiowej
- 24 czerwca 2020
Nawadnianie organizmu
Aminokwasy budulec organizmu
Mięśnie klatki piersiowej
Plan treningowy co musisz o nim wiedzieć ?
Polska kuchnia i kasza bulgur
Ćwiczenie przy użyciu hantli
Dlaczego warto jeść botwinkę ?
Działanie czerwonej herbaty